JOBBB Blogg om Platsbanken/Arbetsförmedlingen & Jobb

JOBBB ett stöd för arbetssökande som vill fungera som ett komplement till Platsbanken & Arbetsförmedlingen.

På denna Blogg kommer det regelbundet postas olika tips, viktig information som rör dig som är arbetssökande, samt mina egna tankar och reflektioner om hur det är att söka jobb, vara arbetssökande etc.

Vidare är du arbetssökande och vill skriva ett blogg inlägg varsågod kontakta mig så ser jag till att ditt inlägg kommer upp så kan du dela med dig av dina tankar och åsikter.

Med vänliga hälsningar

Christoffer

 

NY E-bok om jobbsökande skriven av Jönköping Studenter

För några dagar sedan fick jag ett mejl av  ett gäng studenter som läser på Högskolan i Jönköping. Deras projektarbete har varit att skriva en e-bok som främst riktar sig till arbetssökande med tips på hur man bland annat kan använda sig av sociala medier i sitt jobbsökande. Boken heter 5 snabba tips i ditt jobbsökande och den riktar sig till alla, jobbsökande, anställda och arbetsgivare. Ni kan läsa boken gratis på denna länken E-bok 5 snabba tips i ditt jobbsökande

Boken är bra och ger inspiration på hur du kan gå tillväga när du söker jobb, löneförhandlar etc.

GÖR ETT MODERNT OCH KREATIVT CV SOM STICKER UT OCH TAR DIG NÄRMARE DRÖMJOBBET

Under de senaste månaderna har jag fått mycket ny kunskap inom jobbsökande och detta blogginlägg ska fokusera på att skriva ett CV och Personligt brev. Du kan även läsa mer om att skriva ett traditionellt CV på http://www.jobbb.se/skrivacvpersonligtbrev. I detta inlägg ska jag dela med mig om hur du kan göra ett mer personligt och modernt CV som sticker ut ur mängden. 

Det finns en del saker som kan vara bra att göra innan vi börjar med själva skrivandet och det är att börja att fundera på vilket är mitt drömjobb. I mitt falll som vill arbeta med marknadsföring och försäljning måste mitt CV spegla detta och vad menar jag med det?

Om vi börjar med försäljning vilket berör alla det är att kunna sälja in dig själv som person, en bil kan vara bränselsnål, snabb, bekväm etc medan du som person kanske är social kompetent, energisk, driven etc. Detta är något som alla har svårt för då svenskar sällan skryter om sig själva men här gäller det att visa sina bra egenskaper. Var inte blyg vet du att du är väldigt driven och ambitiös som person då kan du med rent samvete skriva detta dock måste du kunna ge exempel på hur du haft nyttta av dessa egenskaper. Exempel då jag är väldigt driven har jag engagerat mig i många föreningar och även jobbat vid sidan av mina studier. Mina höga ambitioner bidrog till mina goda studieresultat samt bra referenser ifrån mina tidigare chefer som var väldigt nöjda med det arbete jag utförde hos dem.

När det gäller marknadsföring som är ett brett område finns det en del saker som kan vara bra för alla marknadsförare att kunna och det är grafiska design-program som Photoshop och Indesign. Genom att göra ditt CV i ett sådant program får potentiella arbetsgivare direkt ett kvitto på dina kunskaper samt att ditt CV blir genast mer intressant i en bunt med ofta ett tiotal andra CV:n. 

Det första du tänker är att kanske du inte söker jobb inom markandsföring eller jag kan inget om photoshop. Låt inte dessa saker skrämma dig. Jag har själv på egen hand lärt mig Photoshop och vill du ha hjälp på vägen att bli duktig med programmet besök hemsidan http://www.moderskeppet.se/grunderna/grunderna-i-photoshop-cs6/.

Här kan du gratis ta del av många användbara tips och kurser i programmet, det är sedan upp till dig hur mycket du vill fördjupa dig i programvaran. Om du haft bild i skolan så vet du hur jobbigt det kan vara att börja med ett tomt papper och måla ett motiv detsamma gäller med ett CV. Ofta har människor svårt att veta vart de ska börja därför är CV mallar väldigt populära och inom Photoshop kan du med skaffa mallar. Det har jag själv gjort via denna sidan http://graphicriver.net/search?utf8=%E2%9C%93&term=corporate+flyer OBS! de kostar en slant ca 6-8 Dollar dvs mellan

45-60 kr. Det är ingen större summa och väl investerade pengar för den som vill få ett mer unikt CV.

Jag tänkte börja med att visa hur mitt CV blev när det var klart! Detta kan ge lite inspiration senare går jag inte lite mer på tanken bakom designen och hur jag formulerat texten samt varför.

nytt-personligtbrev-bild-1.jpg

Om vi börjar med texten i det personliga brevet så gäller följande.

Börja gärna med en kort och stark introduktion av dig, Jag heter ex Mikael Nilsson och är en väldigt driven och amibitös person. Jag har lätt för att skapa relationer och att bemöta personer över telefon. Vidare är jag serviceinriktad och har bra nerver vilket gör att stressade situationer är inte svåra att hantera för mig.

I detta korta stycke på ca 3-5 meningar presenterar du dig med hjälp av olika egenskaper som du har och dessa ska vara de egenskaper som verkligen speglar dig som person. Men vilka egenskaper du själv anser du har och de som omgivningen uppfattar kan vara olika. 

Därför be gärna 2-4 personer i din omgivning som känner dig väl försöka beskriva vilka egenskaper de förknippar starkt med dig. Är Mikael vår exempel person verkligen driven, ambitiös, relationsskapande, serviceinriktad och stresstålig? Kanske har han andra bra egenskaper som han inte tänkt på att nämna som att han är en väldigt pålitlig person, duktig som talare/presentatör, glad etc. 

Vidare fråga även dessa personer vilka är dina mindre bra sidor och egenskaper som du borde jobba mer på? Svårt att passa tider, inte praktisk, jobbar på bra men lite långsam i sitt arbetstempo etc. 

Denna övning gör att du lär känna dig själv bättre och lättare förstår hur din omgivning uppfattar dig dvs hur även en potentiell arbetsgivare lär uppfatta dig under en intervju därför är det viktigt att din bild av dig stämmer överens med ditt personliga brev. Det visar att du känner dig själv bra och medveten om dina styrkor och svagheter.

När vi kommer till nästa stycke så kan man välja om man vill börja med sin utbildningsbakgrund eller sin yrkesmässiga bakgrund. Jag har valt att börja med utbildningen i mitt brev och det bör du göra främst om du har en längre utbildning eller relevant utbildning som passar bra in på jobbet du söker. I detta stycke ska du tänka vad har jag fått utav mina studier? Vad har jag som person med mig för kunskaper och färdigheter som kan bidra till att jag gör ett bättre jobb än den som inet läst min utbildning? 

Du som läst exempelvis ekonomi kan säga att du har en bred kunskap inom ekonomi. Vidare har du väldigt goda kunskaper om budgetering och kalkylering då du läst flera kurser inom desa områden. Min C-uppsats som jag skrev för revisionsföretaget A har gjort att jag fått bättre inblick och förståelse för branschen.

Om du läst en KY utbildning kanske du mer ska betona att du har fått mycket bra teoretisk kunskap men framförallt framhäva att din utbildning inneburit en stor del praktiska uppgifter och delmoment. Eftersom du i praktiken fått genomföra många arbetsuppgifter som är relevanta för den tjänst du söker kommer det gå snabbt för dig att lära dig dina arbetsuppgifter på nya jobbet. Kanske har du haft praktik eller LIA period hos ett företag då kan du gärna nämna det med.

I nästa stycke går vi in på din arbetslivserfarenhet och här gäller det bestämma sig i vilken ordning skall du börja? Senaste  arbetet först eller ska det vara i slutet av stycket. Personligen tycker jag om att börja med mitt första jobb och sluta med det sista. OBS! tänk på att har du varit anställd på många företag ta med de anställningar som du tror är av intresse för den potentiella arbetsgivaren. Exempel om du söker jobb i butik kan du ta med att du tidigare arbetat i butik samt att du jobbat som telefonförsäljare, medan du kan utelämna att du jobbade som vaktmästare en sommar. 

Börja likadant på detta stycke med tanken och frågan vad har dessa anställningar gett mig för kunskap och erfarenhet? Gjorde jag nåt extra bra på dessa företag som är värt att ta upp? Exempelvis kan Lisa Olsson skriva att hennes anställning som telefonförsäljare gett henne stor erfarenhet av att bemötta människor på telefon, gjort henner mer stresstålig samt van att arbeta emot en försäjningsbudget vilken hon ofta överskred genom hårt arbete. Vidare under anställningen i butik blev Lisa en ännu duktigare försäljare. Då Lisa är väldigt driven och kreativ skapade hon en del annonser som butiken sen använde för att annonsera i tidningar som gav ökad försäljning. Tänk på att inte bli för långdragen i det personliga brevet utan skriv emellan ca 2-5 meningar om vad varje anställning. VIKTIGT att tänka på är att ta med dina egenskaper i texten om anställningarna, som exempel: Lisa kan skriva att mina högt strävande ambitioner under min tid som telefonförsäljare lyckades jag knyta många kunder till företaget. 

Men människor jobbar inte hela tiden utan de har även en fritid så nästa stycke går väldigt kort in på just detta ämne. Om du är med i någon förening eller organisation som du tror är relevant att du lyfter fram så gör detta här på 2-4 meningar.

Mikael Nilsson kan skriva att genom att vara aktiv i följande företagsnätverk nätverk 1, nätverk 2 och nätverk 3 har jag fått en insikt om hur värdefullt och givande nätverkande är. Om Mikael sedan varit med och startat upp ett av dessa nätverk eller kanske sitter i någon styrelse/ledning så belys gärna detta under intervjun där du får berätta mer om dina intressen men håll dig kortfattad. Du ska visa att du är en driven och social kompetent person och vill arbetsgivaren sen veta mer detaljer om något nätverk eller din roll i det lär han ställa en följdfråga.

Nu har vi kommit till det sista stycket (exempel längre ner) och avslutningen ska vara stark , personlig och gärna lite rolig med glimten i ögat för att sedan avslutas på ett proffessionellt sätt. Nedan hittar ni hur jag skrivit min avslutning på brevet.

Jag börjar först med att påpeka att jag vill fortsätta att utvecklas det visar att du har mål i karriären och är driven.

Sedan går jag in på ett fritidsintresse där jag gjort bra ifrån mig detta gjorde jag av olika skäl, ett för att visa att trots lite erfarenhet kan man vara riktigt duktig på något. Skäl två var att få en rolig och lättsam avslutning som piggar upp den  som läser brevet och ger intryck av att du är en person med humor vilket är en bra egenskap.

Efter det roliga stycket blir jag igen allvarlig i brevet och svarar på den viktigaste frågan på ett kort sätt: Varför ska de anställa mig? I en intrevju kan du gå in mer på vad det är som du kan bidra med som gör denna positiva skillnad.

Sist men inte minst skriver jag att jag hoppas de blivit intresserade av mig och att jag ser fram emot att få träffa dem. Detta visar att du vill ha deras uppmärksamhet för du vill komma till en intervju då detta just det företag du vill arbeta för och denna tjänsten är mycket intressant för dig.

Vidare kan inte alla frågor och funderingar en arbetsgivare ha besvaras på en A4-sida. Ja ett personligt brev bör aldrig vara  längre annars är risken stor att arbetsgivaren tycker det ser för krävande ut att läsa dina 2-3 sidor. Fatta dig kort och håll antingen relevant så det du skriver är saker som faktiskt är intressant för arbetsgivaren att veta om dig.

Sedan avslutas brevet med att arbetsgivaren gärna får kontakta dig om denne har någon fråga eller annat de undrar över.

EXEMPEL avslutning personligtbrev. 

"Jag vill nu fortsätta att växa som försäljare, Jag har tidigare spelat bowling i 1 år och har ett personbästa på 238 p av 300p. I Marknadsföring och försäljning har jag över X år av erfarenhet. därför levererar jag en strike varje arbetsdag.

Så vill ni ha en god lagspelare hos er som gör skillnad?

Då är det mig ni ska välja!

Jag hoppas att jag väckt ert intresse och ser fram emot ett personligt möte.

Hör gärna av er om ni har några frågor mina kontaktuppgifter finns nedan. 

Med vänliga hälsningar 

Ditt namn"

Nu är det dags att kolla på rutorna till vänster om det personliga brevet.

Här hittar vi följande om vi börjar överst Namn och sedan en bild på dig. Du behöver inte ta en bild där du ler som jag gör på denna bild dock uppfattas leende och glada människor mer attraktiva och de flesta gillar folk som är glada. Dock inom vissa yrken kan det vara bättre med en seriösare bild som är mer neutral utan leende. Det känner du bäst själv dock kan jag rekommendera att göra bilden svart/vit då arbetsgivare oftast skrivet ut ett CV utan färg. Därför är det viktigt att testa hemma själv, i skolan eller annanstans där du kan skriva ut ditt CV utan färg för att se hur det blir. 

Efter bilden har jag skrivit ner mina främsta styrkor dvs bra personliga egenskaper jag besitter. Längre ner står det kort i nästa ruta om mina fritidsintressen vilket ger mer information och du som läsare lär känna mig lite bättre som person.

Sist men inte minst ha alltid med kontaktuppgifter, helst både på CVet och det personligabrevet. Det ska vara enkelt och smidigt ifall en arbetsgivare vill få tag på dig, ta med Hem tel nr, Mobil och Epost så kan arbetsgivaren själv välja vilket sätt de vill kontakta dig på. Man kan även ta med information som Adress, Post nr, Ort, Person nr och kontaktuppgifter till referenser. Dock rekommenderar jag att skriva "referenser ges vid förfrågan" på det sättet har du mer kontroll och koll på vilka företag som ringer dina referenser samt kan du förberedda en referens att företag A kommer att ringa dig angående tjänsten x hos dem. Dina referenser kan bli irriterade om de ständigt rings upp av olika företag då du sökt många jobb.

nytt-cv-bild-2.jpg

Nu har vi kommit till CV delen och där är det samma sak som i det personliga brevet skriv ner vad dina arbetserfarenheter och utbildningar har gett dig för något. Exempel studier: Mina studier gett ökad kunskap om något, utbildningen har gett mig mer förståelse för, jag studerade med internationella stundenter som givit mig erfarenhet att samarbeta med människor ifrån skilda kulturer.

När det gäller arbetserfarenheten skriv ca 3-5 meningar om varje anställning och håll det kort. Exempel som anställd i butik lärde du dig hantera en kassa men det är ofta inget som är svårt och något som arbetsgivaren tar för givet du kan om du jobbat i butik innan. Här kan du istället belysa att du förbättrat din social kompetens, blivit bättre på att hantera människor, blivit en bättre säljare etc.

I CV delen har jag valt att ta med dator kunskaper detta kan vara speciella program, affärssystem, Office etc.

Under denna ruta har jag skrivit Meriter där jag lyfter fram det jag gjort innan som jag vill betona, det är medlem i föreningar, stipendium, priser du vunnit relaterat till arbete ex månadens medarbetare, säljare, etc

Sist har vi rutan Bra att veta,

Där har jag tagit upp språkunskaper, Körkort samt att jag gjort militärtjänstgöring, här är det ganska fritt vad du anser är bra för en arbetsgivare att veta. Det kan även vara tillgång till bil, truck körkort etc.

Lycka till med ditt CV och be gärna andra korrekturläsa CVet innan du söker jobb skarpt med det. Vidare testa gärna olika färger på text, olika typsnitt det är viktigt att ett CV är lätt att överblicka, läsa och sticker ut ifrån mängden av andra CV:n.

PRAKTISKA RÅD PHOTOSHOP


Det finns en del praktiska saker som kan vara bra att känna till.

1. När du arbetar i Photoshop spara filen i flera format. Då du arbetar i filformatet PSD i Photoshop så spara även i detta format. När du känner dig klar med CVet spara som både PSD men även spara som TIFF fil. Genom att välja TiFF formatet gör du PSD filen till en bild. 

2. Vi vill ha TIFF formatet då det tar mindre plats än en PSD fil och då du ofta ansöker via mejl där du kan oftast bifoga filer i max 4-10 MB blir detta nödvändigt. Vidare har en TIFF fil bättre och högre bildkvalite än många andra bildformat.

3. När du sparat TIFF filen öppna upp denna fil i Microsoft paint där du sparar filen igen som TIFF Fil. Detta gör vi för att du senare ska kunna öppna filen i programmet Windows Live Photo Gallery. Där inne kan du redigera bilden framförallt använde funktionen "exponering" där du kan göra bilden ljusare/mörkare. 

4. Gör bilden relativt ljus då när CVet skrivs ut kommer bilden upplevas mörkare än hur den såg ut på dataskärmen speciellt om utskriften sker utan färg(svart/vit). Använd färger på texten i CVet som ser bra ut och är lättläst även vid svart/vit utskrift dvs använd gärna svart textfärg eller vit textfärg två färger som ser lika bra ut trots utskrift utan färg.

5. När du gjort detta öppna ett word dokument och infoga dina bilder där. Välj flicken infoga i Word och väld knappen Bild som ser ut som två berg med en sol ovanför. Efter det är gjort högerklicka på bilden och gå in på fliken Radbyte och välj "Fler Layout Alternativ".

6. Nu kommer en ruta upp med tre flickar 1. Läge, 2. Figursättning och 3. Storlek.

7. Välj figursättning och alternativet "framför text". Efter det väl fliken Läge och ändra där det står i på hörgra sidan  nästan längst upp "för:Stycke". Ändra"Stycke" till "Marginal".

8. Nu väljer vi flicken "Storlek" det första du gör är att ta bort krysset i rutan långt ner till vänster som säger "Lås bredd-höjd-förhållandet".

9. Nu kan du trycka OK längst ner i rutan för spara dina ändringar och sedan i worddokumentet ändrar du storlek på bilden genom att dra den i hörnen eller på sidorna. Gör bilden stor så den täcker hela ytan av A4 sidan i word. Har du fler än en bild måste du upprepa dessa 9 steg med varje bild.

10. Efter detta kommer sista steget och det är att spara filen i word både i wordformat och i PDF format. PDF formatet använder du senare när du söker jobb det ser proffsigare och snyggare ut än en wordfil.

BRA ATT TÄNKA PÅ!

Läs igenom CV:et och det personliga brevet noga och be andra läsa det så alla stavfel är borta och texten låter riktigt bra innan du går ifrån PSD formatet till att göra en TIFF fil för när du gjort en bild så kan du inte ändra texten! Ja du läste rätt du kan bara ändra och redigera bilden.

Jag vet att det är mycket jobb bakom att göra ett sådant här CV men i slutändan kan det vara så att av 100 ansökningar så är du en av de 10 de kallar till intervju för ditt CV fångade deras intresse och uppmärksamhet. Senare när de läste mer om dig i CVet tyckte de att du var en intressant person att träffa. Nästan ingen arbetsgivare går igenom alla 100 ansökningar därför kan ett CV som du slitit med i några timmar vara skillnaden emellan en intervju och ingen intervju. Och det är vad ett CV handlar om att övertyga arbetsgivaren att du är rätt person för jobbet. Lyckas du med det i ditt CV så vill de träffa dig för att se om den person som beskrivs i CVet överenstämmer med verkligheten och om så är fallet blir du en mycket stark och lovande kandidat till tjänsten.  

 

Nya Regler angående blanketten "Aktivitetsstöd & Utvecklingsersättning"

Vart man ska skicka denna blankett har nu ändrats, då man innan var tvungen att lämna in denna blankett "Aktivitetsstöd & Utvecklingsersättning" till arbetsförmedlingen men det är man inte längre. Nu ska den inte mellanlanda hos dem utan går direkt till Försäkringskassan i Östersund och du skickar ju denna via post till följande adress:

Försäkringskassans inläsningscentral 839 88 Östersund

Om du känner någon som har "Aktivitetsstöd & Utvecklingsersättning" tipsa dem om denna nya bestämmelse.

Med vänliga hälsningar

Christoffer

Ny APP ifrån Arbetsförmedlingen

Inget mera svar infrån Statsministern för den som undrar, vidare har arbetsförmedlingen i dagarna släppt en app för platsbanken. Denna platsbanken app är helt gratis att ladda ner och där kan du söka precis som platsbanken på internet jobb via en stad, yrke etc. Vidare tycker jag det är smart att man kan spara annonser och liknande i denna app. Passa på att bli effektivare i ditt jobbsökande passa på att söka jobb på skolrasten, bussresan etc eller när du får en stund över.

Ett bra intiativ av arbetsförmedlingen helt klart och kanske kan denna app ställa arbetsförmedlingen i bättre dagar hos de unga.

//JOBBB

 

Uppföljning Brev till Statsministern angående Arbetsförmedlingen, längre ner kan du läsa det brev jag skrev till Fredrik Reinfeldt vår statsminister. I korthet handlade brevet om hur information ifrån arbetsförmedlingen kan bidra till en bättre arbetsmarknad.

Detta svar fick jag för någon dag sedan:

Hej Christoffer!

Tack för ditt brev till statsminister Fredrik Reinfeldt. Det finns tillgängligt för statsministern.

Tack för att du delar med dig av en intressant idé. Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,

Jon Millarp Statsministerns kansli

Det är kul att vi i Sverige har en regering som tar sig tid att lyssna på folket dvs väljarna. Jag hoppas verkligen Fredrik Reinfeldt tar sig någon minut och läser brevet för personligen tycker jag med att det är en intressant ide och tror den kan vara till stor hjälp.

Med vänliga hälsningar

Christoffer

 

Arbetsförmedlingen för funktionshindrade

Föreställ dig hur svårt det är att få ett jobb med lite arbetslivserfarenhet, tänk på dem som har ett funktionshinder och ibland inte har någon arbetslivserfarenhet alls. Hur ska dessa ungdomar som har ett funktionshinder få ett arbete, ska de bara stängas ute på grund av sitt handikapp. Det finns dock hjälp att få genom en egen arbetsförmedling för funktionshindrade ungdomar. Arbetsförmedlingen har börjat tackla detta problem men det är mycket långt kvar till ett samhälle där funktionshindrade får den hjälp de behöver för att kunna ta sig in på arbetsmarknaden. De flesta som läser detta kommer kanske inte bry sig för de har inget funktionshinder men tänk på dem som har det. Tänk om det vore du  själv eller någon närstående som led av detta. Låt även funktionshindrade få den där underbara känslan av att jag har skaffat mig ett jobb och jag klarar av det. Eftersom de flesta av dem klarar av ett jobb om de får chansen att bevisa det.

Läs Artikeln hämtad ifrån länken nedan. 

Så känner du någon med funktionshinder tipsa gärna dem om denna artikel.

http://nynashamnsposten.se/artikelserie/1.832458-funktionshindrade-har-egen-arbetsformedling

Har du mer tips vart den som har ett funktionshinder kan vända sig, så mejla gärna på startsidan på kontaktformuläret.

Mvh

Christoffer

Funktionshindrade har egen arbetsförmedling

Strax före jul skrev NP om Robin, Angelica och Alfredo, tre ungdomar i 20-årsåldern med diagnosen adhd. De har inga skolbetyg och ingen praktik eller arbetslivserfarenhet att visa upp. Med deras förutsättningar är det svårt att konkurrera om jobben på en arbetsmarknad där ungdomsarbetslösheten är skyhög. Men det finns viss hjälp att få.

För att hjälpa ungdomar med funktionsnedsättningar att komma ut på arbetsmarknaden finns en särskild arbetsförmedling, Unga Funktionshindrade som ligger vid Globen. Förmedlingen har handläggare med lång erfarenhet som bara jobbar med unga funktionshindrade. Den arbetssökande får individuell handledning till skillnad från en vanlig arbetsförmedling där man vill att var och en ska klara sig själv så långt som möjligt.

– Det vill vi också, men ibland är det svårt. De flesta som kommer till oss har aldrig varit ute i arbetslivet, säger Ann-Kristin von Euler, chef för arbetsförmedlingen Unga funktionshindrade.

– Våra handläggare är duktiga på att se vad som behövs för att kompensera för det funktionshinder som man har, säger hon.
Arbetsförmedlingen Unga Funktionshindrade tar emot ungdomar upp till 25 år. Ungdomarna remitteras till den särskilda arbetsförmedlingen via någon myndighet eller hemkommunen. Särskolan är ett exempel. Det medicinska underlaget ska vara klart vid första besöket.
– Vi kartlägger vad personen vill arbeta med, vilka möjligheter personen har för att kunna arbeta. Vi kartlägger också vilka begränsningarna är och kompenserar för dem med olika hjälpmedel, säger hon.
Oftast börjar man med praktik i en butik, på ett lager eller på dagis. Om arbetsgivaren blir intresserad kan det leda till en anställning med lönebidrag vilket innebär att staten betalar en del av lönen till arbetsgivaren. Det är den vanligaste formen av anställning, berättar Ann-Kristin von Euler. Lönebidraget trappas ned vartefter personen presterar bättre.

Arbetssökande som har behov av individuellt stöd kan få hjälp av en så kallad sius-konsulent, särskilt introduktions- och uppföljningsstöd. Sius-konsulenten är med på arbetsplatsen för att göra introduktionen så smidig som möjligt.
– Man pekar på vad som krävs i arbetssituationen. Det kan handla om att passa tider, hur man klär sig och så vidare.
Arbetsförmedlingen Unga Funktionshindrade jobbar med ungdomar och arbetsplatser i hela länet.
– Det är viktigt att man kommer hit för att vi ska kunna hjälpa till. I undantagsfall kan vi komma ut till den arbetssökande.

Arbetsförmedlingen hjälper cirka 25 ungdomar per månad till ett arbete. Det är bra siffror, säger Ann-Kristin von Euler. För närvarande är 900 personer inskrivna och det kommer 10-15 nya arbetssökande i månaden.
I Nynäshamn pågår KomAn-projektet, ett samarbete mellan flera södertörnskommuner, som också ska hjälpa personer med funktionshinder in i arbetslivet. Projektet har beviljats 40,5 miljoner kronor i EU-stöd. Kommunerna samarbetar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget, näringslivet och så kallade brukarorganisationer.

 

Vikten av att välja rätt Coach

Hej alla läsare,

Du som är inskriven hos arbetsförmedlingen får en jobbcoach som hjälper dig på din väg emot ett nytt jobb. Coacher kan variera i kvalité därför tänkte jag rekommendera ett företag med duktiga coacher. Men du behöver inte ha en coach som finns på arbetsförmedlingen utan kan med välja en extern coach som kan vara ett företag eller organisation som ställer upp och coachar arbetssökande. Denna coaching är såklart gratis för dig som är arbetssökande.

Men innan vi går in på den biten vad är egentligen en bra jobbcoach. Personligen tycker jag att en bra coach ska vara någon som är bra på att lyssna. Då många coacher ofta hör vad den som är arbetssökande säger men lyssnar de. Nej det gör de inte alltid, även om coacher ska vägleda och ge råd utgör en stor del av deras arbete på hur bra de är på att avläsa din situation, dina känslor, personlighet och se din potential samt motivera dig. Eftersom det är lätt att tappa motivationen som arbetssökande så där måste en coach kunna både ställa krav och sätta press som är anpassad efter dig. De som vänder sig till en karriär coach behöver inte vara arbetssökande utan även du som har ett arbete idag kan ha nytta av en coach exempelvis om du funderar på att karriärväxla och testa något nytt.

En av de bästa sakerna med en coach är att denne kan hjälpa dig uppfylla dina drömmar vilket ofta är ett visst yrke.  Så finns det ett arbete som du drömt om sen barn eller ett jobb du börjar fundera på mer och mer. Det är aldrig för sent att göra något och ge dig in på en ny väg i karriärslivet.

Vidare är en relation med en karriär coach som alla andra personer i livet ju mer du ger coachen desto mer får du tillbaka. Det betyder hur mer egna initiativ, framsteg och målmedvetenhet du visar får karriär coachen att se att du är riktigt seriös och vill verkligen ha ett visst jobb vilket gör att coachen arbetar hårdare för dig med.

Karriär coacher och alla coacher har alla olika övningar och uppgifter vilket leder till att man ibland undrar varför ska jag göra detta? Är detta bra för något? Men det gäller att ha en coach du känner du kan lita på och var inte rädd att dela med dig av dina svaga sidor då det visar att du känner dig själv bra samt du är här för att jobba på bli bättre för att kunna nå dina mål.

Känner du som arbetssökande att det är dags att ta hjälp av en duktig karriär coach eller har du ett jobb idag men funderar på att karriärväxla hör då av dig till följande mail nedan.

info@aidaconsulting eller hör av dig till en av deras coacher som heter Annelie på annelie.karlsson@aidaconsulting.se

En coach kan vägleda dig och knuffa dig i rätt riktning emot dina mål men bara du kan själv kan uppfylla dem. 

Med vänliga hälsningar

Christoffer

 

Ett brev till Fredrik Reinfeldt Sveriges statsminister.

Hej Fredrik Reinfeldt.

Du är Sveriges statsminister och jag tycker du gör ett jättebra jobb. Folk tror kanske ibland bara för du är statsminister ska du enkelt kunna lösa alla problem på egen hand. Men det går alltid bättre om man är fler som hjälps åt. Det vet du med då ni har skapat en allians med de som kan bistå er med hjälp.

Anledningen till att jag mejlar dig Fredrik Reinfeldt är för att dela med mig om min syn på arbetsmarknaden och hur jag tror den kan bli bättre. Då jag själv är 25 år och har en bra utbildning men haft svårt att hitta ett jobb så jag under min tid upptäckt att Sveriges arbetsmarknad kan förbättras och allt börjar med arbetsförmedlingen.

Det som jag tror kan förbättras på Arbetsförmedlingen är att ge ut information tidigare och inte som idag att personer kommer till dem när de är arbetssökande och vet kanske inte riktigt vad kan jag förvänta mig av arbetsförmedlingen och hur kan de hjälpa mig etc. Speciellt tänker jag på de ungdomar som just tagit studenten och letar efter sitt första riktiga jobb, om arbetsförmedlingen har tiden och resurserna borde de komma ut i gymnasieskolor och informera studenter. Så studenter vet vad som väntar som arbetssökande, vet hur arbetsförmedlingen kan hjälpa dem etc. Eftersom det finns mycket nyttig information som arbetsförmedlingen har att delge och den kommer tyvärr idag ut när du väl är arbetssökande. Det jag menar att om ungdomar ska bli bättre på att söka jobb och få ett jobb kan det underlätta enormt om de är förberedda och börjar planera hur de ska lyckas med detta vilket de endast kan göra om de vet förutsättningarna.

Jag har skapat sidan JOBBB(www.jobbb.se) för att det ska bli en informationsplats som ger ungdomar mer kött på benen så att de vet vad som väntar efter studenten och är väl förberedda på det.

Vidare hoppas jag att arbetsförmedlingen börjar komma ut i skolor eller på annat sätt nå ut till ungdomarna och att ungdomar tar sig tiden att lyssna på arbetsförmedlingen för kan ge dem värdefull information som kan hjälpa dem till en bättre framtid.

Därför hade jag varit dig evigt tacksam Fredrik Reinfeldt om du kunde lyfta denna diskussion emellan er partier men även fråga arbetsförmedlingen om detta då jag är helt övertygad att en tidig information för unga kan sänka arbetslösheten bland unga. Kanske precis som det är obligatoriskt för en professor på ett universitet att både undervisa och forska kanske det ska vara obligatoriskt för arbetsförmedlingens jobbcoacher att gå ut i gymnasieskolor och berätta om arbetsförmedlingen och hur ungdomarna på bästa sätt kan förberedda sig inför sin debut på arbetsmarknaden.

Tack på Förhand!

Med vänliga hälsningar

Christoffer Nyman

 

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är en institution som styrs av många lagar och regler vilket gett i orsak att många ofta har en negativ inställning till dem då de tycker att arbetsförmedlingen inte hjälper dem så mycket de borde. Men personligen anser jag att det är varje människas eget ansvar att hitta ett arbete och inte arbetsförmedlingen som har det största ansvaret utan är ett stöd för dig på vägen emot ditt arbete. Vidare anser jag att vissa regler tycker jag är löjliga och rentav dumma vilket jag även påpekat till dem. Dock är det inte personalen på arbetsförmedlingen som beslutar om dessa regler utan det sker högre upp.

Det som jag tror kan förbättras på Arbetsförmedlingen är att ge ut information och inte som idag att personer kommer till dem när de är arbetssökande och vet kanske inte riktigt vad kan jag förvänta mig av arbetsförmedlingen och hur kan de hjälpa mig etc. Speciellt tänker jag på de ungdomar som just tagit studenten och letar efter sitt första riktiga jobb, om arbetsförmedlingen har tiden och resurserna borde de komma ut i gymnasieskolor och informera studenter. Så studenter vet vad som väntar som arbetssökande, vet hur arbetsförmedlingen kan hjälpa dem etc. eftersom det finns mycket nyttig information som arbetsförmedlingen har att delge och det kommer tyvärr idag ut när du väl är arbetssökande. Det jag menar att om ungdomar ska bli bättre på att söka jobb och få ett jobb kan det underlätta enormt om de är förberedda och börjar planera hur de ska lyckas med detta vilket de endast kan göra om de vet förutsättningarna.

Jag har skapat sidan JOBBB för att bli en informationsplats som ger dig mer kött på benen så att du vet vad som väntar efter studenten och är väl förberedd på det. Jag ville själv vara vuxen och bli behandlad som en vuxen när jag var 18 trots att jag kanske inte alltid var så vuxen. Men en stor del av att vara vuxen är att ta ansvar och därför hoppas jag att alla ungdomar ute i Sverige tar ansvar för sin framtid och se till att göra det bästa av den.

Vidare hoppas jag att arbetsförmedlingen tar denna feedback till sig och kanske börjar komma ut i skolor eller på annat sätt nå ut till ungdomarna och att ni ungdomar tar er tiden att lyssna för arbetsförmedlingen kan ge er värdefull information som kan hjälpa er till en bättre framtid så ta vara på den och investera lite tid i er själva genom att besöka ert lokala arbetskontor, kolla informationen på www.jobbb.se och ligga på arbetsförmedlingen att eventuellt få någon ifrån dem att komma till er skola.

Med vänliga hälsningar

Christoffer